07 490 4000

Izposojevališče Videm

C. 4. julija 59, 8270 Krško
07 490 3070

Delovni čas

torek: 15.00 – 18.00
četrtek: 15.00 – 18.00
z1

V prijetnem in leta 2008 lepo obnovljenem prostoru se, le nekaj korakov od krškega hotela, v enem od stanovanjskih blokov že od leta 1983 nahaja videmska knjižnica, ki kljub svoji majhnosti in delovanju na le 40 m² marsikaterega otroka popelje na potovanje v zanimivi svet odkrivanja abecede, zlaganja prvih besed in stavkov, čez leta z odraščanjem pa tudi v branje dolgih zgodb, romanov ali iskanja literature za različne šolske naloge.

V knjižnico ob torkih in četrtkih zahajajo uporabniki različnih generacij, med njimi je veliko otrok, pri katerih želimo spodbujati pozitiven odnos do knjige in branja. V izposojevališču naj bi, tako kot v osrednji knjižnici, skrbeli tudi za knjižno in knjižnično vzgojo. V ta namen naj bi organizirali različne dejavnosti in se vključevali v oblikovanje kulturnega in družabnega življenja lokalnega okolja. A zaradi pomanjkanja prostora tu poteka samo hranjene in izposoja gradiva ter določene aktivnosti za mlade bralce, kot so mesečna uganka »MLADI RADOVEDNEŽ«, glasovanje za MOJO NAJLJUBŠO KNJIGO in obveščanje o vseh aktivnostih in dogodkih v osrednji knjižnici in njenih izposojevališčih.

Kljub temu videmska knjižnica skrbi za dvig kvalitete življenja v okolju, omogoča dostop do knjižnega gradiva, bralcem pa je na voljo tudi nekaj neknjižnega gradiva in časopisov. Videmska knjižnica je za bralce prijeten prostor, v katerem lahko tudi preživljajo svoj prosti čas ali najdejo čas za pogovor s knjižničarko.

Uporabnikom je na voljo en računalnik, kjer lahko iščejo po internetu, pišejo seminarske in raziskovalne naloge ali pa le prijetno preživljajo prosti čas.

 

 

 

 

 

© Valvasorjeva knjižnica Krško
sitemap-icon Zemljevid strani
RSS novice
Prijava na novice
Želite prejemati obvestila po pošti?
Please let us know your email address.

Valvasorjeva knjižnica Krško
Cesta krških žrtev 26, 8270 Krško
Tel.: 07 490 4000, Fax: 07 490 4020
knjiznica@knjiznica-krsko.si
Facebook