Orodje za dostopnost

Maj   2024
P T S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Knjigomat za
vračanje gradiva

Knjigomat za vračanje gradiva je uporabnikom dostopen 24 ur na dan vse dni v tednu. Za vračanje gradiva članska izkaznica ni potrebna. V času zaprtosti knjižnice se vrata za dostop do knjigomata odprejo z izposojeno knjigo, ko jo prislonite na označeno mesto.


Knjigomat za
izposojo gradiva

Na knjigomatu za izposojo gradiva si lahko člani knjižnice izbrano gradivo s predhodnim skeniranjem kode na članski izkaznici na dom samostojno izposojate.Pametne police

Pametne police so namenjene samostojnemu vračanju izposojenega gradiva na način, da ga zgolj odložite na police in gradivo bo vrnjeno samodejno. Članska izkaznica za koriščenje te storitve ni potrebna.


Paketnik za prevzem naročenega gradiva 24/7

V paketniku, ki se nahaja pri stranskem vhodu v novo knjižnico (s strani občinskega parkirišča), lahko člani knjižnice prevzemate naročeno gradivo tudi izven delovnega časa knjižnice, 24 ur na dan vse dni v tednu.

NAVODILA za prevzemanje gradiva v paketniku.


Računalniki in WiFi

V vseh oddelkih Valvasorjeve knjižnice Krško je uporabnikom omogočen dostop do WiFi omrežja in računalnikov z internetno povezavo, možnostjo tiskanja ter urejanja dokumentov s programi Microsoft Office.

V osrednji knjižnici so ob atriju nameščeni tudi računalniki, namenjeni izključno iskanju gradiva po knjižničnem katalogu COBISS+.

PRAVILA RABE RAČUNALNIKA


Izposoja prenosnih
računalnikov

Za študijske namene si lahko člani knjižnice za delo v prostorih knjižnice v času njenega obratovalnega časa prenosne računalnike brezplačno izposodijo.

 


Elektronski
bralnik

Člani knjižnice si lahko elektronske bralnike brezplačno izposodite na dom.

 

Printbox

 

Printbox je naprava, ki omogoča samostojno uporabo tiskanja in skeniranja dokumentov v formatu A4. Natis dokumentov je možen preko USB naprave ali preko ustvarjenega printbox računa.

NAVODILA ZA UPORABO.


Kavomat

V časopisni čitalnici si lahko na kavomatu za pripravo toplih napitkov uporabniki knjižnice samostojno postrežete.


Študijske celice
in čitalnice

V študijskih celicah in študijski čitalnici, ki omogočajo mir in zasebnost, potrebna za učenje in študij, se je možno povezati z internetom, omogočeno je tudi polnjenje elektronski naprav.


Pravljična soba

Pravljična soba je opremljena z didaktičnimi igračami in senzorično steno. V njej izvajamo pravljične urice, ustvarjalne delavnice in raznovrstna srečanja za otroke, izven časa izvajanja teh dejavnosti pa jo lahko otroci prosto obiščejo.


Atrij

Atrij se nahaja v osrčju knjižnice in omogoča miren stik z naravo ob posedanju z dobro knjigo ali klepetu s prijatelji.

Spremljajte nas

Facebook  Youtube

Valvasorjeva knjižnica Krško
Avtorske pravice © 2024 Valvasorjeva knjižnica Krško. Vse pravice pridržane. Agencija 5ka.