07 490 4000

Valvasorjeva knjižnica Krško

CKŽ 26, 8270 KRŠKO
07 490 4000
(e-pošta:Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.)

Delovni čas

ponedeljek: 08.00 – 18.00
torek: 08.00 – 16.00
sreda: 08.00 – 18.00
četrtek: 08.00 – 16.00
petek: 08.00 – 18.00
sobota: 07.00 – 12.00

 

z1

Osrednja ustanova Valvasorjeve knjižnice Krško se nahaja v prostorih kapucinskega samostana, ki skupaj s staro kapucinsko knjižnico in urejenim parkom pred samostanom izžareva toplino in umirjenost ter ustvarja prijetno okolje za zagotavljanje in uresničevanje knjižnične dejavnosti.

Osrednji del knjižnice je namenjen odraslim uporabnikom. S pestro ponudbo gradiva želimo ustreči potrebam in željam čim širše skupine uporabnikov. Na voljo je tako literatura za sprostitev in prostočasne dejavnosti, kakor tudi strokovno gradivo.

Leposlovno gradivo (poezija, dramska dela, romani, kratke zgodbe …) za odrasle in časopisna čitalnica se nahajata v pritličju zgradbe. Izposoja gradiva poteka v avli knjižnice, od koder lahko brezplačno dostopate do svetovnega spleta preko petih računalnikov.

Avdio-vizualno gradivo (DVD, CD, videokasete, jezikovni tečaji) se nahaja v pritličju in je namenjeno uporabnikom vseh starosti, tudi najmlajšim. Gradivo je ustrezno označeno po zvrsteh, kar omogoča enostavno iskanje in izbiranje gradiva. AV-oddelek ima lastno izposojo, za iskanje gradiva so vam na voljo tiskani seznami glasbenih CD-jev, DVD-jev in videokaset ter računalnik.

Vse gradivo je prosto dostopno. Izjema je domoznanska zbirka, do katere zaradi pestrosti in specifičnosti gradiva ni možen prost dostop.

Iz avle vodijo stopnice do znanja – do strokovne literature za odrasle. Gradivo je postavljeno po sistemu UDK in je prosto dostopno, razen gradiva, ki je zaradi prostorske stiske prestavljeno v skladišče. Iskanju gradiva so namenjena tri računalniška mesta, za pomoč pri oblikovanju iskalnih zahtev pa se lahko obrnete tudi na informatorja.

V študijski čitalnici s priročno knjižnico in tremi računalniškimi mesti lahko v miru in tišini raziskujete in študirate.

Iz prostorov knjižnice je omogočen dostop do stare baročne kapucinske knjižnice, vendar le ob spremstvu zaposlenih.

Avla knjižnice se občasno zaradi prostorske stiske spremeni v prireditveni in razstavni prostor, namenjen manjšim tematskim razstavam.

V pritličju je svoje mesto septembra 2009 dobila posebna stalna zbirka Speedway v Sloveniji.

 

 

 

 

 

 

© Valvasorjeva knjižnica Krško
sitemap-icon Zemljevid strani
RSS novice
Prijava na novice
Želite prejemati obvestila po pošti?
Please let us know your email address.

Valvasorjeva knjižnica Krško
Cesta krških žrtev 26, 8270 Krško
Tel.: 07 490 4000, Fax: 07 490 4020
knjiznica@knjiznica-krsko.si
Facebook