07 490 4000

Izposojevališče Senovo

Titova 106, 8281 Senovo
07 490 4028

Delovni čas

ponedeljek: 12.00 – 18.00
četrtek: 12.00 – 18.00

 

z1

Enota Valvasorjeve knjižnice na Senovem deluje od l. 2005. Nahaja se v obnovljenih prostorih stavbe, ki jo mnogi domačini še danes poznajo kot »rudniško upravo«; svoja vrata ima odprta ob ponedeljkih in četrtkih med 12. in 18. uro. Uporabnikom je v njenih prostorih na voljo izposoja knjig, časopisov in revij ter avdio in video gradiva, dostop do interneta in programske opreme pa jim omogočamo na treh računalniških mestih.

Kaj lahko povemo o tej knjižnici, ki so jo za svojo še najbolj sprejeli otroci? Morda to, da kot prostor to ni tiha knjižnica. Na Senovem zagotovo ne. Vrvež otrok in mladine ji daje drugačen, igriv in družaben pečat. K temu zagotovo veliko pripomore že sam prostor, ki vas udobno vabi, da sedete v enega izmed njegovih kotičkov in se prepustite branju, igranju z otroki, prelistavanju časopisov, pisanju domačih nalog, izdelovanju plakatov, iskanju po internetu ali pa se preprosto zazibate v pogovor z nami, našimi gosti in drugimi obiskovalci knjižnice. Otroci k nam še posebej radi zahajajo zaradi druženja, risanja, igranja, družabnih in didaktičnih iger ter poslušanja pravljic. V okviru pravljičnih uric, ki med oktobrom in marcem potekajo ob četrtkih, jim naše pravljičarke odpirajo vrata v marsikatero domišljijsko deželo. S tem pa potovanja v svet domišljije še zdaleč ni konec. Tu in tam jih namreč povabimo še na kakšno zanimivo predstavo, kjer se sprostimo in nasmejimo tudi odrasli. Svoj trenutek oddiha pri nas prav tako najdejo mnogi starši. Medtem ko otroci gradijo svojo domišljijo, si njihovi starši lahko oddahnejo in se sprostijo ob prebiranju revij ali z iskanjem knjig na policah. Srednješolci najhitreje zapuščajo naš prostor, ker nimajo več toliko prostega časa. Sposodijo si le kakšen učbenik ali knjigo za domače branje in že odhitijo iz knjižnice. Še največ časa za iskanje in branje knjig si vzamejo ostali naši člani. Ti nas radi povprašajo po kakšni uspešnici ali predlogu za branje.

Enota Valvasorjeve knjižnice na Senovem dobro sodeluje tudi z OŠ Senovo, kar nas še posebej veseli. Z izbiranjem primernih in prijetnih knjig tamkajšnje osnovnošolske otroke uvajamo v svet samostojne brane besede. Za drugošolce tako že nekaj let uspešno poteka bralni projekt Knjižni potepuhi. V organiziranih skupinah nas ob dogovoru z vzgojitelji in učitelji obiskujejo tudi vrtičkarji in ostali osnovnošolci.

Odrasle uporabnike občasno razvedrimo s potopisnimi predavanji in predstavitvami knjig, v okviru točke vseživljenjskega učenja, ki jo pripravljamo v sodelovanju z Ljudsko univerzo Krško, pa potekajo tudi različna predavanja in krožki.

Knjižnica na Senovem je mlada knjižnica. Da se bo bolje razvila in nam bo v veselje, vas vabimo, da jo obiščete ter jo s svojimi predlogi in željami skupaj z nami oblikujete v pomembno središče dogajanja in priložnosti.

 

 

 

 

 

© Valvasorjeva knjižnica Krško
sitemap-icon Zemljevid strani
RSS novice
Prijava na novice
Želite prejemati obvestila po pošti?
Please let us know your email address.

Valvasorjeva knjižnica Krško
Cesta krških žrtev 26, 8270 Krško
Tel.: 07 490 4000, Fax: 07 490 4020
knjiznica@knjiznica-krsko.si
Facebook