Orodje za dostopnost

Maj   2024
P T S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Računalniško znanje je danes nepogrešljiv del vsakdana, zato smo v želji, da ga približamo tudi tistim, ki se z njim ne srečujejo vsak dan in pri tem potrebujejo nekaj vzpodbude, zasnovali program Z miško v svet, namenjen individualnemu učenju posameznikov s potrebo po osnovnem informacijskem opismenjevanju.

 

Glede na različno predznanje in interese smo oblikovali naslednje sklope izobraževanj:

  1. Odkrivam skrivnosti računalnika.
  2. Pišem in urejam besedila v Word-u, Excel-u ali Power Point-u.
  3. Računalnik – moje okno v svet interneta.
  4. Varna in učinkovita uporaba pametnih telefonov.
  5. Samostojno iščem gradivo v Cobiss+ in mCOBISS.

 

Individualno učne ure izvajamo v knjižnici vsak torek med 9. in 11. uro.

 

Obvezna je predhodna rezervacija termina osebno v knjižnici ali po telefonu: 07 4904 000.

 

Projekt Z miško v svet je namenjen starejšim uporabnikom, ki bi želeli spoznati svet računalništva ali razširiti svoje že obstoječe računalniško znanje. Na individualnih srečanjih jim pomagamo premagovati začetni strah ob stiku s sodobnimi tehnologijami in osvojiti tista osnovna računalniška znanja, s pomočjo katerih se bodo lažje vključili v sodobno delovanje sveta. 

 

V sklopu projekta se seznanimo s posameznimi deli računalnika (tipkovnica, miška, zvočniki, tiskalnik …) in se naučimo osnov računalniške uporabe (izdelave in urejanja map, datotek ter ikon). V programu Word napišemo in oblikujemo enostavna besedila , v programu Excel pripravimo tabele in grafikone, po želji pa v programu PowerPoint izdelamo tudi predstavitev izbrane teme. Naučimo se uporabljati USB ključek ter povezati digitalni fotoaparat in pametni telefon z računalnikom. Skupaj odkrivamo svetovni splet in se na njem naučimo poiskati uporabne informacije ali prebrati novice. Naučimo se tudi komunicirati preko elektronske pošte.

 

Za samostojnejšo uporabo knjižnice in njenih storitev se na izraženo željo uporabnika naučimo iskanja gradiva v bazi podatkov Cobiss+ (iskanje prostega gradiva v knjižnici, podaljšanje roka izposoje, rezervacije gradiva).

 

Udeležencem izobraževanja nudimo pomoč tudi pri varni in učinkoviti uporabi pametnih telefonov (urejanje stikov, pisanje sporočil, brezplačni klici (Viber), fotografiranje ter shranjevanje fotografij, uporaba svetovnega spleta ali  različnih uporabnih aplikacij …).

 

Izobraževanje je brezplačno in prilagojeno posameznemu uporabniku, njegovim željam in predznanju.

Spremljajte nas

Facebook  Youtube

Valvasorjeva knjižnica Krško
Avtorske pravice © 2024 Valvasorjeva knjižnica Krško. Vse pravice pridržane. Agencija 5ka.