07 490 4000
E-poštaNatisniExport ICS

Iščemo novo celostno grafično podobo

Dogodek

Naslov:
Iščemo novo celostno grafično podobo
Kdaj:
31. avgust 2021
Kje:
,
Categories:
Novice, Novice - Koledar

Opis

 

NAŠA ZGODBA
Logotip Valvasorjeve knjižnice Krško se v enaki in nespremenjeni podobi uporablja že četrt stoletja. Znak knjižnice je vizualno dobro prepoznan in precej ustrezno implementiran v grafično komunikacijo knjižnice. Zahteve današnjega časa kažejo na to, da trenutna grafična podoba ni zadostna za vse oblike sodobnega komuniciranja. Pomembno je tudi dejstvo, da smo v fazi gradnje prizidka h kapucinskemu samostanu iz 17. stoletja, ki se nahaja v parku starega mestnega jedra, in v katerem knjižnica zadnja desetletja deluje. Pred nami je leto velikih pridobitev, izzivov in sprememb. Skozi novo grafično podobo bi želeli pokazati, da je knjižnica varna in tradicionalna, kot taka že prepoznana, ter kot sodobno kulturno, informacijsko, družabno in izobraževalno središče vstopa v prihodnost. 

 

 

NAŠ CILJ
Cilj prenove CGP je pridobitev novih grafičnih elementov, ki bi bili ustrezni za različne oblike komuniciranja. Likovni nagovor knjižnice naj bo unikaten in nezamenljiv. Avtorji naj pri pripravi predloga upoštevajo temeljno poslanstvo knjižnice in knjige. Znak naj izraža povezavo med tradicijo in sodobnostjo. Nov logotip knjižnice mora vsebovati vsaj en element v rdeči barvi (barva, ki je uporabljena v trenutnem logotipu HKS 15, CMYK 100M 100Y 10B). V logotipu mora biti izpisano celo ime: Valvasorjeva knjižnica Krško. Pomembno je, da je grafični element prepoznaven tudi brez napisa, se lahko uporabljata ločeno. 

 

 

NAŠA PRIČAKOVANJA
Poslani predlog naj vsebuje idejo logotipa Valvasorjeve knjižnice Krško z usmeritvami za osnovne elemente grafične podobe (različne postavitve in barvne kombinacije, tipografija in drugi parametri oblikovanja), aplikacijo te oblike na različne medije (usmerjevalne table, izkaznice, kazalke, plakati, vabila ...) ter ilustrativni prikaz digitalne prisotnosti na spletni strani in družbenih omrežjih. Avtor naj svojo idejo predstavi s kratkim elaboratom.

 

 

KAKO IN KDAJ
Avtorji naj svoje predloge (barvno natisnjene na papir) s cenovno ponudbo in kontaktnimi podatki (ime, naslov, telefonska številka, e-poštni naslov) posredujejo v zaprti kuverti na naslov:
Valvasorjeva knjižnica Krško, Cesta krških žrtev 26, 8270 Krško
s pripisom CELOSTNA GRAFIČNA PODOBA – NE ODPIRAJ.
Upoštevali bomo predloge, ki bodo v knjižnico prispeli do 31. 8. 2021.
Predstavitev ožjega izbora predlogov: september 2021.
Izbira: v roku 10 dni po predstavitvi.

 

 

DROBNI TISK
Prejete predloge bo ocenila strokovna komisija. Kriterija izbora sta ocena komisije in cena.
Razglašeni rezultati bodo dokončni.
Pod ceno ponudbe je mišljena končna cena z DDV.
Avtor zagotavlja, da je predlog njegova last in z njim ne krši avtorskih pravic oziroma intelektualne lastnine tretjih oseb.
Avtor izbranega predloga se vnaprej zaveže, da bo prenesel na Valvasorjevo knjižnico Krško vse materialne avtorske pravice, ki izhajajo iz njegovega dela, o čemer bo s knjižnico sklenil ustrezno pogodbo.
Valvasorjeva knjižnica Krško se zavezuje, da prejetih gradiv in podatkov ne bo uporabljala za namene izven okvirov tega razpisa.
Valvasorjeva knjižnica Krško si pridržuje pravico, da ne izbere nobenega ponudnika.

 

Dodatne informacije na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

 

 


DELOVNI ČAS IN KONTAKT

KOLEDAR DOGODKOV

<<  Sep  2022  >>
 po  to  sr  če  pe  so  ne 
     2  3  4
  5  6  7  91011
121315161718
1921232425
282930  

 

© Valvasorjeva knjižnica Krško
sitemap-icon Zemljevid strani
RSS novice
Prijava na novice
Želite prejemati obvestila po pošti?
Please let us know your email address.

Valvasorjeva knjižnica Krško
Cesta krških žrtev 26, 8270 Krško
Tel.: 07 490 4000, Fax: 07 490 4020
knjiznica@knjiznica-krsko.si
Facebook