07 490 4000
E-poštaNatisniExport ICS

Ponudba vaše knjižnice na daljavo

Dogodek

Naslov:
Ponudba vaše knjižnice na daljavo
Kdaj:
31. januar 2022
Kje:
,
Categories:
Novice, Novice - Koledar

Opis

Dostop do e-knjig in e-časopisov je na voljo vsem uporabnikom Valvasorjeve knjižnice Krško. Za oddaljeni dostop je potrebno imeti številko članske izkaznice knjižnice ter geslo za storitev Moja knjižnica, ki vam je bilo dodeljeno ob vpisu in s katerim lahko preko sistema Cobiss/Moja knjižnica v normalnih okoliščinah delovanja knjižnice na daljavo rezervirate knjige, podaljšujete rok vrnitve gradiva itd.

V kolikor ste pozabili geslo ali ga še nimate, lahko pokličete na dežurno telefonsko številko knjižnice 07 490 4000 in z veseljem vam bomo pomagali, da boste lahko dostopali do e-virov.

 

Brezplačni spletni vpis v knjižnico za nove člane omogoča dostop do vseh brezplačnih e-storitev, ki jih nudi knjižnica. Več o tem si lahko preberete in se tudi vpišete TUKAJ.  

Do e-knjig, e-časopisov in drugih baz podatkov lahko dostopate preko spletne strani Valvasorjeve knjižnice Krško, vse povezave so na naslovni strani.

 

V nadaljevanju vam kratko predstavljamo našo e-ponudbo.

 

BIBLOS

Spletni portal BIBLOS uporabnikom omogoča izposojo elektronskih knjig, ki jih lahko berete na pametnih telefonih, tablicah, računalnikih in bralnikih. Za dostop do e-knjig Valvasorjeve knjižnice Krško vpišete najprej akronim knjižnice SIKKRS (Valvasorjeva knjižnica Krško), nato nadaljujete z vnosom članske številke z izkaznice in geslom za storitev Moja knjižnica. Naenkrat lahko izberete do 4 knjige, ki jih lahko berete 14 dni, potem pa prenesene datoteke niso več veljavne, zato tudi ni zamudnine. Če je knjiga prosta, jo lahko izposodite še enkrat.

KLIK NA BIBLOS

 

PRESS READER, EBSCO PUBLISHING in ENCYCLOPAEDIA BRITANNICA

Preko oddaljenega dostopa lahko ob izbiri vaše knjižnice, vnosa članske številke in gesla za Mojo knjižnico dostopate do naslednjih e-virov:

 

PressReader vam ponuja več kot 7.000 časnikov in revij iz celega sveta, med njimi pa lahko prebirate tudi Dnevnik in Nedeljski dnevnik. Za ljubitelje tujejezičnih časopisov priporočamo časopise, kot so: The Guardian, The Daily Telegraph, The Independent (Velika Britanija), Corriere della Sera, Il Sole 24 Ore (Italija), The Washington Post, New York Post (ZDA), Večernji list (Hrvaška).

KLIK NA PRESSREADER

 

Preko portala EBSCO Publishing je na voljo 17 različnih tekstovnih in bibliografskih zbirk podatkov. Portal pokriva področja medicine, splošne znanosti, izobraževanja, kulture in humanistike, na voljo pa je skoraj 3000 mednarodnih časnikov za bolj strokovno usmerjene uporabnike.

KLIK NA EBSCO Publishing

 

Na voljo je tudi portal Encyclopaedia Britannica za nekoliko bolj znanstveno raziskovanje po spletni enciklopediji.

 KLIK NA ENCYCLOPAEDIA BRITANNICA

 

dLib.si in KAMRA

Za uporabnike, ki se ukvarjajo z raziskovalno dejavnostjo in vse, ki vas zanima zgodovina in zgodbe naše domovine, sta na voljo portala digitalna knjižnica Slovenije dLib.si in Kamra.

 

Preko dLib.si lahko dostopate do monografij in visokošolskih del, periodike (zgodovinski časopisi itd.), rokopisov, fotografij, razglednic, plakatov, do notnega gradiva ter zemljevidov.

KLIK NA dLIB.SI

 

Portal Kamra pa je spletno mesto, ki ponuja digitalizirano domoznansko vsebino s področja Slovenije, ki jo hranijo in jo želijo deliti z vami slovenske splošne knjižnice, muzeji in druge lokalne kulturne ustanove.

KLIK NA KAMRA

 

DOBREKNJIGE.SI

Portal Dobre knjige bralcem postreže z zanimivim in kvalitetnim izborom knjig za različne okuse. Gre za priporočilni portal, ki ga ustvarjamo slovenski knjižničarji in je namenjen promociji dobrega in kvalitetnega branja.

KLIK NA DOBREKNJIGE.SI

 

AUDIBOOK

je mobilna aplikacija, ki omogoča dostop, prenos in predvajanje avdio (zvočnih) knjig v slovenskem jeziku. Prisluhnete lahko leposlovnim, strokovnim, otroškim in mladinskim knjigam.

KLIK NA AUDIBOOK

 

KANOPY

Platforma za pretočne videovsebine na zahtevo vsebuje bogat in kakovosten nabor mednarodnih filmov in dokumentarcev. Na voljo je več kot 30.000 naslovov filmov razvrščenih v 100 različnih kategorij. Platforma vključuje tudi videovsebine za otroke v pododdelku Kanopy Kids. Vsak mesec imate na voljo do 10 predvajanj. Ko jih porabite, boste za nadaljnje oglede morali počakati na nov mesec.

KLIK NA KANOPY

 

 


DELOVNI ČAS IN KONTAKT

KOLEDAR DOGODKOV

<<  Jan  2022  >>
 po  to  sr  če  pe  so  ne 
       1  2
  3  4  5  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
      

 

© Valvasorjeva knjižnica Krško
sitemap-icon Zemljevid strani
RSS novice
Prijava na novice
Želite prejemati obvestila po pošti?
Please let us know your email address.

Valvasorjeva knjižnica Krško
Cesta krških žrtev 26, 8270 Krško
Tel.: 07 490 4000, Fax: 07 490 4020
knjiznica@knjiznica-krsko.si
Facebook